Cand vii pe site-ul meu, vii in casa mea. Vii intr-o parte din ceea ce eu sunt si aleg sa impart cu tine. Paseste cu grija. Aici este o parte din mine.

Numele meu este Violeta Cernat si am ales acest loc de intalnire in care vreau sa transmit din povestea mea, din cunoasterea mea, din abilitatile, serviciile si proiectele mele.

Sunt mama si sotie.

Sunt profesor de dans din 2016 si animatoare de copii din 2020 iar in prezent sunt in formare ca educator parental.

Am fost atrasa dintotdeauna de lucrul cu copiii. Mi-am dat seama de asta cand am inceput sa lucrez cu ei prima data, in anul 2012.

Inainte de asta primeam deseori aprecieri pentru abilitatile mele si rabdarea in lucrul cu copiii insa mie nu mi se parea ca fac ceva extraordinar. Eu credeam ca toata lumea se apleaca la nivelul lor si ii asculta cu adevarat. Asta, si pentru ca imi doream foarte mult sa fiu dansatoare si nu prea ma interesa altceva. Nu a fost sa fie insa am reusit sa predau cursuri de dans in calitate de profesor de dans, chiar copiilor.

Am inceput in Romania, si apoi am continuat in Belgia, mai exact in Bruxelles.

La un moment dat insa am simtit ca acest lucru nu ma mai implineste suficient asa ca m-am format ca animatoare de copii si am inceput sa organizez ateliere si stagii private pe durata vacantelor.

Ulterior am fost sa lucrez in cateva crese ca ingrijitoare de copii. Mi-a placut foarte tare! M-am simtit ca pestele in apa, cum s-ar spune. In acelasi timp am predat cursuri private viitorilor miri pentru dansul mirilor.

Din toate aceste activitati am invatat enorm de multe lucuri. De exemplu, din cursurile private cu mirii am resusit sa extrag o lista de frici care ii tin pe oameni pe loc din a testa si reusi diverse lucruri noi. Am reusit sa identific puterea credintelor limitative si a programelor distructive implementate gen: eu nu sunt in stare sa…

Am reusit sa identific o lista de nevoi, cele mai importante ale oamenilor, primele 3 dintre ele fiind nevoia de a se simti iubiti, apreciati si acceptati. Cele mai bune rezultate le-am avut dupa ce am reusit sa le transmit oamenilor ca in sala mea de dans pot fi ei insisi, ca e ok sa greseasca si chiar ii invit sa o faca.

Pe alocuri i-am tratat ca pe niste copii iar ei s-au deschis si mi-au aratat cum contin rani profunde, rani pe care nici macar ei nu stiau ca le au.

Si apoi am inceput sa observ. Peste tot unde mergeam observam oamenii, adulti si copiii de-opotriva.

Si am observat cum copiii nostri sunt fix oglinda noastra interioara. Stiam asta dar pana nu am vazut cu ochii mei nu m-am convins.

Si am vrut sa explorez mai departe. Astfel au venit catre mine diverse tipuri de terapii. Dintre toate pe care le-am testat: bowen, bars, dans energetic, dansul energetic s-a lipit de sufletul meu si am decis sa devin formator.

Dansul energetic este ca un balsam pentru suflet. Este ca o mangaiere dupa care tanjesti si abia dupa ce o simti stii ca aia ti-ai dorit dintotdeauna doar ca nu ai stiut cum.

Dansul energetic nu este un dans al corpului. Este un dans al energiilor care alcatuiesc si care inconjoara corpul. Este insasi dansul vietii. M-am indragostit de el si l-am pastrat aproape.

Cel mai mult dansul energetic m-a ajutat in provocarile de mama. Dupa ce i-am tot observat pe ceilalti am realizat ca nu ma observasem suficient pe mine asa ca am pornit in aceasta calatorie, fantastica de altfel, calatoria catre mine si mi-am dat seama ca eu sunt izvor de viata pentru copilul meu. Mi-am dat seama ca eu sunt hrana lui, ca el creste din mine si prin mine si asa am devenit mult mai constienta de felul in care ma comport si gandesc.

M-a ajutat sa gasesc relaxarea, linistea si calmul. M-a ajutat sa vad dincolo de frici. M-a ajutat sa gasesc solutii si sa le implementez. M-a ajutat sa imi vindec din propriile frici si traume.

Si m-a ajutat sa vad altfel. Chiar si in lucrul cu copiii unde am intampinat multe provocari si asta m-a motivat sa ma formez mai departe asa ca am participat la numeroase webinarii si cursuri toate cu tematica psihologia copilului, dezvoltarea creierului uman, dezvoltare personala, spiritualitate, gestionarea emotiilor si provocarilor in relatia cu copiii nostri dar si cu adultii nostri.

Si mi-am dat seama ca oricat as lucra eu cu un copil, din postura de animatoare nu pot face mare lucru asa ca am decis sa ma orientez catre parinti cu dorinta de a le fi alaturi in aceasta calatorie plina de provocari si peripetii.

Nu sunt un expert, nu inca, insa consider ca pot sa te ajut prin pasii pe care eu i-am parcurs deja, prin trairile si experientele mele. Prin abilitatile si serviciile mele.

Citeste-ma, asculta-ma si vezi daca ceea ce transmit eu ajunge intr-un fel la tine si vezi daca gasesti macar o idee care sa iti fie de ajutor. Daca da, atunci aboneaza-te la newsletter-ul meu si hai sa tinem legatura. Am in cap multe idei si tare as vrea sa ajunga si la tine.

Ma gasesti:

pe facebook aici: https://www.facebook.com/violeta.cernat.v

pe instagram aici: https://www.instagram.com/violetacernat.com_/

pe email aici: contact.violetacernat@gmail.com

pe whatsapp aici: 0032/492 22 15 83