„Dansul elimină granița dintre trup și suflet.” – Curt Sachs 

Dansul energetic este o forma de meditatie in miscare, cea mai complexa si completa din cate am intalnit eu pana acum.

Muzica de inalta vibratie, miscarea blanda si continua, ochii inchisi spre exterior dar deschisi catre interior fac din aceasta terapie una cu adevarat miraculoasa! Practic, toate simturile lucreaza in timpul dansului energetic.

Cum se face dansul energetic?

Poate ca deja te bucuri de beneficiile dansului energetic dar poate ca doar ai auzit vorbindu-se despre el si te intrebi, bine, bine dar cum se danseaza? Ei, bine, iti spun acest lucru in randurile urmatoare.

Exista pana acum 12 tipuri de dans energetic. Ele sunt predate de catre instructorii in dansul energetic si de catre ghizii lor sau pot fi invatate din cartea “Dansul Energetic” scrisa de catre Ioan Prisecaru.

Exista cativa pasi recomandati inainte de aplicarea tehnicilor din dansul energetic insa nu obligatorii. Cred ca fiecare dintre noi se pregateste cumva inainte de orice lucru pe care il incepe si care vrea sa ii si iasa. Daca vrem sa facem o reteta de mancare de ex, ne pregatim masa de lucru, ingredientele etc. 

Tot asa si in dansul energetic ne pregatim spatiul in care vom medita astfel:

 • Aerisim camera;
 • Difuzam un ulei esential sau un miros placut, poate tamaie;
 • Ne degresam talpile si palmele spalandu-le inainte;
 • Alegem o muzica de vibratie inalta: tradițională, muzică clasică, sunete din natură, conferințe și cursuri spirituale, muzică și ritualuri religioase etc.
 • Ne acoperim ochii cu o esarfa sau pur si simplu ii tinem inchis.

Odata aceste lucuri facute, ne asezam pe covorul de dans/ paturica/ prosop folosit doar in acest scop, energizam palmele, incalzim corpul prin cateva miscari de gimnastica/yoga, dupa conditia fiecaruia si incepem sa facem miscarile terapeutice asa cum ne-au fost ele predate.

O sediune de dans este bine sa dureze minim 21 de minute timp in care n eputem propune sa lucram un anumit tip de dans sau putem trece de la unul la altul dupa cum simtim.

De exemplu, putem incepe cu dansum liber pentru a ne relaxa mintea mai intai si a ne elibera de constrangeri si apoi putem continua cu dansul relatiilor daca ne dorim sa imbunatatim o relatie actuala sau sa ne eliberam de una trecuta sau in care nu ne mai dorim sa fim. Mai departe putem continua cu dansul intentiilor sau putem reveni la dansul liber ori putem face dansul din pozitia culcat pentru a incepe vindecarea efectelor somatice resimtite in corp (dureri/ boli/ oboseala etc).

Unul dintre cele mai mari beneficii ale dansului energetic este ca el poate fi facut si din pozitia culcat daca de ex ne simtim foarte rau sau avem mobilitate redusa.

Oricum am decide sa il facem cu siguranta vom simti efectele lui extraordinare incepand cu o relaxare profunda. Aceasta relaxare deschide toate centrele energetice, le curata si asigura un flux sanatos intre corp, minte si spirit. Mai departe incep procesele de vindecare, dupa dansul ales, si sunt sustinute de sedintele urmatoare.

Fascinat in dansul energetic este ca nu ai nevoie in permanenta de un instructor de dans. Odata ce ai invatat cum se face vei putea sa il faci oriunde doresti tu, oricand doresti tu, atat de simplu este.

”Dansează când ești disperat,
Dansează când iți rupi lanțurile,
Dansează în mijlocul bătăliei,
Dansează în sângele tău,
Dansează când ești complet liber”
Julaluddin Rumi

Cele 12 tipuri de dans energetic

Dansuri energetice de tip yang

1 Dansul energetic liber 

2 Dansul din poziția culcat

3 Dansul relațiilor

4 Dansul pendular

5 Dansul copacului

6 Dansul cerebral 

Dansuri energetice de tip yin

7 Dansul cuantic

 8 Dansul de împământare

9 Dansul globului de lumină

10  Dansul angelic

 11 Dansul intențiilor

12 Dansul meditativ

 Beneficiile dansului energetic

Dansul energetic este recomandat tututor acelora care:

 • Doresc sa cunoasca si sa simta o relaxare profunda;
 • Doresc sa invete cum sa elibereze stresul si tensiunea corpului;
 • Doresc sa reduca si sa vindece durerile corpului;
 • Doresc sa amelioreze si sa trateze problemele de somn;
 • Doresc sa elibereze anxietatea;
 • Doresc sa se vindece de gripe, raceli si boli (cronice sau acute);
 • Doresc sa descopere si sa experimenteze beneficiile meditatiei;
 • Doresc sa amelioreze calitatea relatiilor;
 • Doresc sa devina instructori in dansul energetic;
 • Doresc sa isi deschida propriul centru de dans energetic;

Ce spun clientii

Am descoperit ceva nou ce nici nu stiam ca exista dar acum ca stiu o sa vreau sa mai descopar. A fost o experienta fabuloasa! Multumesc din inima!
Veronica Puscasu
O experienta deosebita, spirituala, care mi-a deschis o cale spre o altfel de cunoastere de sine. Desi prima data, simt in acest moment ca nu va fi ultima. Multumesc pentru atitudinea pozitiva si optimista!
Catalina
Mi-a adus ceva nou in sistem, ce pot folosi pentru mine si pentru altii. Mi-a adus o stare de bine si liniste interioara. Multumesc pentru ceea ce daruiesti lumii!
Ionut