
Sa intelegem mai bine tehnologia si impactul ei asupra dezvoltarii copiilor
Tehnologia este creata ca sa dea dependenta. Si cu asta am sa incep scurta prezentare a intalnirii din 17 mai. Acesta este principalul motiv pentru care “timpul zboara” atunci cand stam pe telefon iar cand vine vorba despre copiii nostri, ei bine, pentru ei “timpul pare ca sta pe loc” ceea ce ii face sa isi doreasca interactiunea cu mediul online tot mai mult, lucru care ii face sa intre intr-o bula in care noi parintii, treptat, simtim ca nu mai avem control sau acces.
Intr-o lume a tehnologiei, noi, parintii, ne intrebam deseori cum este mai bine sa procedam?
Sa ii lasam in fata ecranelor sau nu?
Daca ii lasam, de cand? Si in ce conditii? Dar care este varsta potrivita?
Adevarul este ca acum exista suficiente studii longevive care demonstreaza impactul ecranului, oricare ar fi el, asupra dezvoltarii creierului copilului atunci cand acesta este expus prea mult sau prea devreme.
Intrebarea parintilor este: Cat inseamna prea mult? Dar prea devreme? Raspunsul la aceste intrebari il puteti afla la o simpla cautare pe google insa va fi oare suficient? Este suficient sa ne ajute in constientizarea riscurilor dar si a beneficiilor? Pentru ca tehnologia nu este rea si punct. Nimic nu este complet rau.
Problema cu tehnologia este ca ea nu a fost creata pentru copii ci pentru a ne facilita viata noua, adultilor daca stim sa o folosim responsabil. Statisticile arata insa ca nici noi adultii nu folosim tehnologia tocmai responsabil asa ca intrebarea corecta este: Cand ne ajuta si cand ne incurca tehnologia? Si de ce este atat de “la indemana copiilor”? La ultima intrebare pot sa va raspund deja: pentru ca reprezinta o solutie rapida, de criza. Si ce stim noi despre solutiile rapide? Ca nu tin in timp.
Si daca ii interzic ecranul si nu se va putea adapta in grup caci il vor privi ca pe un ciudat? Nu vreau asta pentru copilul meu!
Multi parinti, mai ales cei de adolescenti si preadolescenti se ingrijoreaza cu privire la viata sociala a copilului intr-o lume in care “mai toti au telefon” si se intreaba cum e mai bine sa procedeze? II linistesc spunandu-le ca exista solutii si pentru ei.
Prima dintre ele este informarea si constientizarea, atat a pericolelor cat si a beneficiilor, la orice varsta. Gasesti mai jos cateva dintre intrebarile la care vei primi raspuns, sambata 17 mai 2025.
Care este varsta potrivita pentru ecran?
In ce conditii si cat poate sa stea copilul in fata ecranului astfel incat sa nu il impacteze negativ? in functie de varsta);
Cum influenteaza ecranul dezvoltarea limbajului?
Cum influenteaza starea emotionala a copilului?
Cum imi dau seama cand e prea mult? Care sunt semnele?
Cum si, Ce pot sa fac eu ca parinte?
Cum pun limite? Cum ii vorbesc copilulul despre ecrane sau social media? Dar despre pericolele din online?
Este copilul meu pregatit?
Si, mai ales, este copilul meu in siguranta in fata ecranului?
Data: 17 mai 2025
Locatia: Zellik 1731, Belgia (locatia exacta o veti primi prin email sau telefon, dupa confirmarea inregistrarii).
Orar: 10h00 – 12h00
10 locuri disponibile
Tarif: 30 euro GRATUIT in perioada aceasta!